Sastojcı:
5 jaja
1,5 čaša šećera
3 kašike kakaa
1 čaša mlijeka
1 čaša ulja
1 čajna kašika sode bikarbone
1 vanilin šećer
1 pecivo
6 punih kašika bršna
Preliv:
2 čaše mlijeka
2-3 kašike šećera
1 kašika kakaa
Sos:
1 paket čokolada sos
2,5 čaše mlijeka
1 mliječna čokolada(80 g)
Prıprema:
Dobro umutiti jaja i šećer, a onda dodti ostale namirnice
te miješati kašikom. Peći na 200 stepeni
15-20 minuta. Dok se kora peče prviti preliv za koru. Mlijeko, šećer i
kakao mutiti mikserom oko 1 minute, a u drugu posudu spremiti čokoladni sos za
sami kraj( pripremiti ga po uputstvu na vrećici) zatim dodati čokoldu i mlijeko
i pustiti da proključa. Kada izvadimo koru preliti je pripremljenim prelivom, a
malo kasnije( nakon što se malo ohladi) preliti čokoladnim sosom. Za dekoraciju
može poslužiti mljevena pistacija.
Prijatno!
Sto je cokolada sos? Gdje ga kupujete?
OdgovoriIzbriši