ČOKOLADNA PITA SA PUDINGOM







Sastojci za koru:

100 gr margarina
75 gr šećera( pola čaše)
1 jaje
200 gr brašna( malo više od dvije čaše)
1 kašičica praša za pecivo
3 kašike kakaa

Fil:

1 litra mlijeka
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1 vanilin šećer
3 kašike margarina

Čokoladni sos:

200 gr vrhnja za kuhanje
100 gr crne čokolade
100 gr mliječne čokolade

Priprema:

Za pripremu fila sve namirnice, osim vanilin šećera i margarina, kuhati zajedno dok se ne zgusne. Nakon što skinemo šeršu sa vatre, dok je još vruće, dodati vanilin šećer i margarin, dobro izmješati i ostaviti da se hladi. Kako se ne bi stvorila korica povremeno promiješati. Što se tiče tijesta, namirnice prvo dobro povezati te tijesto u kalupu omjera 28 cm rasporediti. Ohlađeni fil izliti na pripremljeno tijeto i staviti u rernu, koja je zagrijana na 180 stepeni,  da se peče 40-45 minuta. Za to vrijeme vrhnje za kuhanje staviti na vatru i zagrijati do granice ključanja pa dodati čokolade. Nakon što se istope i sjedine sa vrhnjem, a kolač izvadimo iz rerne, preliti ga sosom. Kolač treba da se ohladi na sobnoj temperaturi a onda u frižideru oko 2-3 sata pa ga tek onda posluživati. Ukoliko prenoći  frižideru sledeći dan će biti još ukusniji.


PRİJATNO!

Primjedbe