Preskoči na glavni sadržaj
Zapečena piletina sa gljivama i špinatom
Sastojci 500 gr pilećih prsa
¼ šolje putera
3 kašičice sitno sjeckanog bijelog luka
1 kašika soka od limuna
500 ml vrhnja za kuhanje
½ šolje parmezana
200 gr smrznutog špinata
250 gr gljiva izrezanih na listiće
2 šolje mozzarelle
Priprema
Piletinu posolite, pobiberite i poredajte u tepsiju. Pecite
u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Otopite puter i dodajte bijeli
luk i limunov sok. Umiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan.Odmrznuti špinat stavite
na dno posude pa pokrijte gljivama. Prelijte polovinom smjese od vrhnja pa
poredajte piletinu. Pospite ostatkom sosa, pospite mozzarellom i pecite 25
minuta na 200 stepeni. PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar