Pileća musaka



Sastojci

400 gr pilećih prsa
500 gr krompira
½ kg brokule
100 gr smrznutog graška
200 ml vode
2 mrkve
2 stručka mladog luka
2 kašike putera
2 kašike brašna
2 jaja
1 čaša milerama
malo mlijeka


Priprema:
Krompir ogulite, izrežite na kriške i kuhajte dok ne omekša. Na puteru popržite mladi luk, mrkvu i piletinu izrezanu na kockice. Brokulu i grašak blanširati. U piletinu dodati brašno, dodati vodu, posoliti, pobiberiti i dobro promiješati. Dodati grašak, brokulu i kuhati dok se sos malo ne zgusne. U namašćenu tepsiju poredati red krompira, pa meso, dok ne potrošite smjesu. završite sa redom krompira i pecite 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Umutiti jaja, mlijeko i mileram, preliti preko musake i peći još 15 minuta.


PRIJATNO!

Primjedbe