Sastojci
400 gr pilećih prsa
500 gr krompira
½ kg brokule
100 gr smrznutog graška
200 ml vode
2 mrkve
2 stručka mladog luka
2 kašike putera
2 kašike brašna
2 jaja
1 čaša milerama
malo mlijeka
Priprema:
Krompir ogulite, izrežite na kriške i kuhajte dok ne omekša.
Na puteru popržite mladi luk, mrkvu i piletinu izrezanu na kockice. Brokulu i
grašak blanširati. U piletinu dodati brašno, dodati vodu, posoliti, pobiberiti
i dobro promiješati. Dodati grašak, brokulu i kuhati dok se sos malo ne zgusne.
U namašćenu tepsiju poredati red krompira, pa meso, dok ne potrošite smjesu.
završite sa redom krompira i pecite 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200
stepeni. Umutiti jaja, mlijeko i mileram, preliti preko musake i peći još 15
minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar