Sastojci
500 gr mesa
5 krompira
5 tikvica
1 luk
2 čehne bijelog luka
1 kašika paradajz pirea
ulje
2 jajeta
150 ml vrhnja
so, biber
Priprema:
Luk izrežite na kockice i izdinstajte u tavi. Dodajte meso i
bijeli luk, posolite i pobiberite te dinstajte dok ne bude gotovo do pola. Dodajte
kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode. Kuhajte dok meso ne bude gotovo
i ostavite da se malo ohladi. Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Tikvice
ogulite, posolite i ostavite da se malo ocijede. Popržite ih u tavi sa
maslinovim uljem dok ne porumene. Poredajte polovinu krompira u tepsiju,
pospite mesom pa poredajte tikvice. Preko njih poredajte još jedan sloj
krompira, pa pospite ostatkom mesa i poredajte tikvice. Pecite u rerni
zagrijanoj na 220 stepeni 45 minuta. Umutite jaja sa mileramom pa prelijte
preko musake i zapecite još 15 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar