Lazanje sa tikvicama




Sastojci


250 gr tijesta za lazanje
3/4 šolje mocarele
1,5 šolja mladog sira
1/4 šolje narendanog parmezana
1,5 šolja tikvica isjeckanih
2,5 šolje gustog soka od paradajza
2 kašičice suhog bosiljka
2 kašičice suhog origana
1/4 šolje crnog luka, isjeckanog
1 čehno bijelog luka
1/8 kašičice crnog bibera

Priprema:


Pomješajte u manju posudi jednu kašiku parmezana i 1/8 šolje mocarele. Preostalu mocarelu stavite u drugu posudu i pomješajte sa ostatkom parmezana i mladim sirom. Ostale sastojke pomješajte sa sosom od paradajza. Pouljite vatrostalnu posudu i na dno stavite takni sloj sosa od paradajza. Po dnu poredajte 1/3 tijesta za lazanje, stavite pola mješavine sa mladim sirom. Onda stavite sloj tikvica, pa opet tijesto, pa ostatak mješavie sa mladim sirom. Poredajte preostalo tijesto za lazanje. Prelijte ostatkom sosa od paradajza. Aluminijskom folijom prekrijte lazanje i pecite 30-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. 5 minuta pred kraj prelijte mješavinom sa parmezanom i mocarelom.

PRIJATNO!

Primjedbe