Sastojci:
4 patlidžana
600 g kuhane piletine ( fileti sjeckani na kockice )
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 luk
4 kašike paradajsosa
Biber
Čili
Sol
Bašamel sos:
1,5 kašika brašna
1,5 čaša mlijeka
2 kašike margarina
Sol
Priprema:
Patlidžane prepoloviti i pržiti na ulju. Kada dobiju zlatno žutu boju izvaditi na papirni ubrus i ostaviti da se hlade. Luk propržiti na ulju i dodati paprike. Miješati da se paprike smekšaju a zatim dodati kuhanu piletinu i žačiniti po želji. Poklopiti na 2-3 minute a zatim dodati paradajsos izmješati i sklonut sa vatre.
Pripremiti bašamel sos i pomiješati sa piletinom. Mlijeko, brašno, margarin i sol sastaviti. Miješati dok ne provrije.
U vatrostalnu posudu poslagati jedan dio patlidžana, zatim dodati jedan dio piletine pa opet patlidžane. Na vrh dodati ostatak piletine i listove sira trapiste.
Peći na 190 stepeni dok sir ne porumeni.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar