Pita na turski način

DSC05301

Sastojci:
1 kupovna jufka
½ kg špinata
3 mrkve
2 kašike čvrstog jogurta
1 mala kašikica bibera
½ čaše mlijeka
1/3 čaše ulja

Poljev:
1 žumance
Susam

Priprema:
Krompir skuhati, dodati biber i sol i izmješati. Mrkvu narendati i propržiti na mao ulja. Špinat skuhati i u špinat dodati malo soli i bibera. U manju posudu staviti jogurt, vodu i malo ulja. Dobro izmješati da se smjesa sjedini. Jufka je tanja tako da se mogu koristiti po dvije jufke. Prvo premazati jogurtom a zatim na prvi ist jufke dodati krompir. Zatim drugi list premazati pa dodati špinat, ponoviti i sa trećim i svaki naredni, ovisno o željenoj debljini. Urolati i staviti u tepsiju. Možete prerezati na 2-3 dijela da biste mogli lijepo poslagati u tepsiju. Premazati jajetom o posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

PRIJATNO!

Primjedbe