Nepečena torta



çilekli-ahududulu-pasta


Sastojci za biskvit:
400 g petit keksa
1 čaša mlijeka
1 kašika šećera
2 kašike margarina
3 kašike kakaa

Krema:
1 šlag krema
1 kašika sira ( kravlji sir )
1 kašika šećera

Preliv:
1 čaša soka od jagode
1 kašika nišeste
jagode

Priprema:
Keks izlomiti na sitne komadiće a zatim u šerpicu dodati mloijeko, šećer i margarin. Miješati, kada počne da vrije dodati kakao i sklonut sa vatre. Spremnu smjesu dodati u predhodno izlomljen keks i sve dobro izmješati. Staviti u okrugli kalup. Pripremiti kremu. Šlag izmiksati sa mlijekom da sve stvori čvrsti šlag i dodati sir i šećer. Dobro izmiksati i premazati preko keksa. Ostaviti 1 sat u frižideru a za to vrijeme pripremiti preliv. U šerpici zagrijati sok od jagode i dodati nišestu. Miješati a zatim dodati jagode. Kada provrije sklonut sa vatre i ostaviti da se ohladi. Kada se dovoljno stisne preliti preko torte i ostaviti jos 30 minuta u frižideru a zatim je spremno za posluživanje.

PRIJATNO!

Primjedbe