Krofne punjene kremom

berliner


Sastojcı:

1/3 čaše čvrstog jogutra
2 kom jaja
1/3 čaše šećera u prahu
3,5 čaše brašna
1 prašak za pecivo

Krema:

1/2 l mlijeka
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike nišeste
1 vanilin šećer
1 kašika margarina

Priprema:

U jednu posudu sastaviti jogurt, jaja i šećer. Dobro izmješati a zatim dodavati brašno i prašak za pecivo. Rukama oblikovati u fino tijesto a nakon toga pobrašniti radnu površinu i tijesto podijeliti na dva dijela.
Razviti na debljinju od 3 mm i čašom praviti krugove. Pržiti u dubokom ulju. Dok se krofne prže pripremiti kremu.
Na blagoj varti u šerpicu dodati mlijeko, šećer, nišestu, brašno, vanillin šećer i margarin. Konstantno miješati dok mlijeko ne provrije i sklonut sa vatre.
Kada su krofline gotove ostaviti da se malo pohlade a zatim puniti kremom iz šprice.

PRIJATNO!

Primjedbe