Sastojci:
- 1 paket jufke
- 400 gr fileta
- 1 srednji luk
- 2 kašike parajsos
- 1 kašika kečapa
- 1 čaša kuhanog graška ( ili konzerviranog)
- Malo patlidžana
- Biber
- Sol
- Trapista sir
Bašamel sos:( pripremiti po receptu) ili vrhnje za
kuhanje
- 1,5 kašika brašna
- 1,5 čaša mlijeka
- 2 kašike margarina
- Sol
Priprema:
Na ulju propržiti komadiće
patlidžana da porumene. Izvaditi na papirni ubrus i na isto ulje dodati filete
sitno rezane na komadiće. Ostaviti da se fileti prže, kada su uskoro gotovi
dodati luk sitno rezan i ostaviti da se prži. Dodati dvije kašike ulja,
paradajsos i kečap. Izmješati i ostaviti poklopljeno 5 minuta. Nakon toga
dodati grašak i patlidžan. Izmješati, posoliti i dodati biber. Ostaviti jos 5
minuta i sklonut sa vatre.
U zdjelicu za puding staviti po dva
lista jufke i dodati filete. Zatvoriti ostatkom jufke. Redati u vatrostalnu
zdjelu ili tepsiju i preliti bašamel sosom. Peći na 190 stepeni dok sos ne
porumeni. Nakon toga dodati sitno sjeckan sir i staviti u rernu da se sir
istopi.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar