Sultan Kebab




Sastojci:

  • 1 paket jufke
  • 400 gr fileta
  • 1 srednji luk
  • 2 kašike parajsos
  • 1 kašika kečapa
  • 1 čaša kuhanog graška ( ili konzerviranog)
  • Malo patlidžana
  • Biber
  • Sol
  • Trapista sir


Bašamel sos:( pripremiti po receptu) ili vrhnje za kuhanje

  • 1,5 kašika brašna
  • 1,5 čaša mlijeka
  • 2 kašike margarina
  • Sol

Priprema:

Na ulju propržiti komadiće patlidžana da porumene. Izvaditi na papirni ubrus i na isto ulje dodati filete sitno rezane na komadiće. Ostaviti da se fileti prže, kada su uskoro gotovi dodati luk sitno rezan i ostaviti da se prži. Dodati dvije kašike ulja, paradajsos i kečap. Izmješati i ostaviti poklopljeno 5 minuta. Nakon toga dodati grašak i patlidžan. Izmješati, posoliti i dodati biber. Ostaviti jos 5 minuta i sklonut sa vatre.
U zdjelicu za puding staviti po dva lista jufke i dodati filete. Zatvoriti ostatkom jufke. Redati u vatrostalnu zdjelu ili tepsiju i preliti bašamel sosom. Peći na 190 stepeni dok sos ne porumeni. Nakon toga dodati sitno sjeckan sir i staviti u rernu da se sir istopi.


PRIJATNO!


Primjedbe