Nepečeni kolač sa bademom i kikirikijem

kuru-yemizli-enrji-bar-1-300x225

Sastojci:
250 g badema
400 g kikirikija
Malo cimeta
1/3 čaše meda
150 grama tamne čokolade
150 grama obične čokolade
100 grama bijele čokolade ( za dekoraciju)


Priprema:
Badem i kikirikij izmiksati i staviti u jednu zdjelu. Dodati cimet i med. Dobro izmješati. U kalup za pečenje stavitri pair za pečenje i dodati pripremljenu smjesu. Preko toga dodati istopljenu tamnu čokoladu i čekati da se ona stvrdne. Kada se čokolada stvrdne okrenuti na drugu stranu. Znači čokoladni dio ide dole. Nakon toga istopiti običnu čokoladu ( po želji topiti sa vrhnjem za kuhanje da bude mekša) i premazati kolač. Istopiti i bijelu čokoladu i dekorisati po želji.
PRIJATNO!

Primjedbe