Rolat sa jagodama





Sastojci:


5 jaja
7 kašika šećera
2 čaše brašna
150 g. čokolade
150 g. bijele čokolade
Izribana kora jednog limuna
½ kg. jagoda
1 čaša mlijeka
1 vrečica šlag kreme
Prašak za pecivo
2 vrečice vanillin šećer




Priprema:


U posudi razvojiti bjelanca i miješajući dodavati šećer.
Kada su bjelanca gotova dodati žumanca, vanillin šećer i koru limuna i izmutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo zatim miješati kašikom. Prekriti tepsiju papirom za pećenje. Peći u rerni na 220˚C  oko 20 min. Kad je kora gotova prekriti mokrom krpom.

U posudi stavitit šlag, mlijeko, vanillin šećer  mutiti i postepeno ubrzavat brzinu miksera zatim staviti u frizider.

Rastopiti čokoladu posebno crnu posebno bijelu. Dodati kašiku ulja i kašiku mlijeka, čokoladom prekriti jagode .

Koru prebaciti na foliju i dodati šlag, zatim po sredini redati red jagoda sa crnom čokoladom i red jagoda sa bijelom čokoladom. Zatim dodati šlag sa strane.
Koru zaviti u rolat i zamotati folijom da odstoji u frižider i premazati ostatkom šlaga.




PRIJATNO!

Primjedbe