Sastojci:
5 jaja
7 kašika šećera
2 čaše brašna
150 g. čokolade
150 g. bijele čokolade
Izribana kora jednog
limuna
½ kg. jagoda
1 čaša mlijeka
1 vrečica šlag kreme
Prašak za pecivo
2 vrečice vanillin šećer
Priprema:
U posudi razvojiti bjelanca
i miješajući dodavati šećer.
Kada su bjelanca
gotova dodati žumanca, vanillin šećer i koru limuna i izmutiti. Dodati brašno i
prašak za pecivo zatim miješati kašikom. Prekriti tepsiju papirom za pećenje. Peći
u rerni na 220˚C oko 20 min. Kad je kora
gotova prekriti mokrom krpom.
U posudi stavitit šlag,
mlijeko, vanillin šećer mutiti i postepeno
ubrzavat brzinu miksera zatim staviti u frizider.
Rastopiti čokoladu
posebno crnu posebno bijelu. Dodati kašiku ulja i kašiku mlijeka, čokoladom prekriti
jagode .
Koru prebaciti na
foliju i dodati šlag, zatim po sredini redati red jagoda sa crnom čokoladom i red
jagoda sa bijelom čokoladom. Zatim dodati šlag sa strane.
Koru zaviti u rolat i
zamotati folijom da odstoji u frižider i premazati ostatkom šlaga.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar