Sastojci:
500
gr pilećih prsa bez masnoće ( rezati na tanke listiće)
1
mali luk
2-3
čehna bijelog luka
1
kašikica limunovog soka
1/3
čaše ulja
Sol
Biber
Zamrznuto
povrće ( grašak, mrkva..)
Sir
trapista
1
kašika paradajsosa
1
čaša vrele vode
Bašamel
sos:
2
čaše mlijeka
1,5
kašika brašna
1
kašika margarin
Sol
Priprema:
U
mikseru izmiksati luk, bijeli luk, limunov sok, 1/3 maslinovog ulja ( ili
suncokretovo), 1 mala kašikica soli, malo bibera. Kada ste izmiksali sve
sastojke premazati listove mesa sa smjesom i prekriti folijom ili slagati u
taperver posudu i zatvoriti poklopcem. Ostaviti da odstoji 2-3 sata u
frižideru.
Pripremiti
bašamel sos. Mlijeko, brašno i margarin staviti u šerpicu. Miješati dok ne
počne da vrije. Posoliti i ostaviti da se malo ohladi.
Izvaditi
meso iz frižidera i na svaki list( pola) staviti povrće, jednu kašiku sosa i
malo sira trapiste. Urolati i staviti čačkalicu da se ne otvori.
U
vreloj vodi razmutiti paradajsos i politi po sarmicama. Peći u zagrijanoj rerni
na 190 stepeni 20-25 minuta.
(Po želji premazati ostatkom bašamel sosa i
dodati sir trapistu).
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar