Sastojci:
1 srednji luk
500 grama mesa ( teleće meso ili fileti)
2 mrkve ( rezane na kockice)
2 krompira ( rezana na kockice )
2 paradajza
1 čaša graška
1 kašika paradajsosa
1/3 ulja
1 kašikica bibera
1 kašikica soli
Priprema:
Na ulju propržiti luk, a zatim dodati meso. Poklopiti tavu i ostaviti da se meso kuha u vlastitoj tečnosi 10 minuta. Nakon toga dodati mrkvu i krompir. Ostaviti da još kuha kako bi se krompir i mrkva smekšali. Zatim dodati paradajsos, paradajz i grašak. Izmješati, posoliti i pobiberiti. Ostaviti da još malo kuha i po potrebi dodati vrele vode.
Kada je meso i povrće kuhano sklonut sa vatre. Pripremiti papir za pečenje ( 35cmx30cm ). Na sredinu papira staviti skuhano meso i povrće i zatvoriti sa strana dobro. Poredati na tepsiju i peći 190 stepeni 20-25 minuta. Poslužiti uz rižu.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar