Sastojci:
1
manja tikva
130
g. brašna
200
g. šećera
80
ml. ulja
Prstohvat
soli
1
jaje
1
kašikica cimeta
Prašak
za pecivo
½
kašikice sode
Punjene:
230
g. krem sira
30
g. šećera
1
jaje
Priprema:
Tikvu
oguliti, izvaditi košpice i zrezati na kriškice. Kriškice tikve staviti u šerpu
i preliti vodom dok ih prekrije, ostaviti da se kuha.
U
zdjeli staviti krem sir, šećer i jaje. Miješati dok se svi sastojci sjedine.
Kad
je tikva skuhana napraviti pire i ostaviti da se malo ohladi. Kad se ohladi
odvojiti 430 g. i dodati ulje i jedno jaje i dobro pomiješat.
Sastaviti
brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i 200 g. šećera.
Sastaviti
tikvu suhe sastojke i dobro sjediniti.
Četvrtastu
tepsiju obloziti papirom za pećenje i staviti tijesto.
Dodati
sir na vrhu i lagano miješati kruznim pokretima.
Peći
na 170C oko 30-35 min.
Nakon
pećenja ostaviti kolač da se potpuno ohladi zatim ga rezati.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar