Kocke sa bundavom i krem sirom





Sastojci:
1 manja tikva
130 g. brašna
200 g. šećera
80 ml. ulja
Prstohvat soli
1 jaje
1 kašikica cimeta
Prašak za pecivo
½ kašikice sode

Punjene:
230 g. krem sira
30 g. šećera
1 jaje



Priprema:

Tikvu oguliti, izvaditi košpice i zrezati na kriškice. Kriškice tikve staviti u šerpu i preliti vodom dok ih prekrije, ostaviti da se kuha.
U zdjeli staviti krem sir, šećer i jaje. Miješati dok se svi sastojci sjedine.
Kad je tikva skuhana napraviti pire i ostaviti da se malo ohladi. Kad se ohladi odvojiti 430 g. i dodati ulje i jedno jaje i dobro pomiješat.
Sastaviti brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i 200 g. šećera.
Sastaviti tikvu suhe sastojke i dobro sjediniti.
Četvrtastu tepsiju obloziti papirom za pećenje i staviti tijesto.
Dodati sir na vrhu i lagano miješati kruznim pokretima.
Peći na 170C oko 30-35 min.
Nakon pećenja ostaviti kolač da se potpuno ohladi zatim ga rezati.


PRIJATNO!

Primjedbe