Karnijarik burek



Sastojci:

1 paket jufke
1/3 čaše mlijeka
1/4 čaše ulja
1 jaje ( za premaz )

Punjenje:

1 srednji luk
300 gr mljevenog mesa
2 paradajza ( sitno rezana)
2 ljute paprike ( po želji )
1 kašika paradajsosa
sol
biber

Priprema:

Na tavi zagrijati 2 kašike ulja i dodati luk da se prži. Kada je luk gotov po želji dodati ljutu papriku ili mljeveno meso da se prži. Miješati dok se ne isprži, zatim dodati sitno rezan paradajz i poklopiti tavu da parazajz malo omekša.Posoliti i dodati biber po želji.
U malu zdjelicu sastaviti mlijeko i ulje koje ćete koristiti za preliv jufke.
Koristiti po dva lista jufke radi debljine. Premazati jedan list, zatim staviti drugi list i njega premazati. Rezati kao pizzu. Na jedan kraj staviti meso i urolati kao kiflice. Kada su sve gotove premazati jajetom i posuti sjemenkama po želji. Otvoriti nožem sredinu i peći na 180 stepeni dok ne porumene.

PRIJATNO!

Primjedbe