Sastojci:
- 1 čaša crvene leće
- 1/2 čaše bulgura
- 1/2 čaše riže
- 1 srednji luk
- 2 čehna bijelog luka
- 3 kašike paradajsosa
- 2 kašike margarina/maslaca
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- suha nana
- biber
- paprika
- sol
Priprema:
U šerpici zagrijati 1 kašiku ulja i dodati margarin/ maslac da se istopi. Potom dodati lluk i bijeli luk sitno sjecan i miješati. Kada je luk ispržen dodati leću, bulgur i rižu i sve malo izmješati na masnoći zatim dodati 1 litar vode i poklopiti šerpu. Povremeno provjeravati da li su se sastojci smekšali. Kada se smekšaju smanjiti vatru i ostaviti da vrije. Za to vrijeme u tavici zagrijati 2 kašike ulja i dodati brašno. Izmješati, dodati paradajsos i začine. Zatim sos izmješati sa čorbom i sklonut sa vatre.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar