Šarena čorba



Sastojci:
  • 1 čaša crvene leće
  • 1/2 čaše bulgura
  • 1/2 čaše riže
  • 1 srednji luk
  • 2 čehna bijelog luka
  • 3 kašike paradajsosa
  • 2 kašike margarina/maslaca
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • suha nana
  • biber
  • paprika
  • sol

Priprema:

U šerpici zagrijati 1 kašiku ulja i dodati margarin/ maslac da se istopi. Potom dodati lluk i bijeli luk sitno sjecan i miješati. Kada je luk ispržen dodati leću, bulgur i rižu i sve malo izmješati na masnoći zatim dodati 1 litar vode i poklopiti šerpu. Povremeno provjeravati da li su se sastojci smekšali. Kada se smekšaju smanjiti vatru i ostaviti da vrije. Za to vrijeme u tavici zagrijati 2 kašike ulja i dodati brašno. Izmješati, dodati paradajsos i začine. Zatim sos izmješati sa čorbom i sklonut sa vatre.

PRIJATNO!

Primjedbe