Sastojci:
- 1 čaša crvene leće
- ½ čaše bulgura
- ¼ čaše riže
- 1 srednji luk
- 2 kašike paradajsosa
- 2 kašike maslaca
- 3 kašike ulja
- 2 češnja bijelog luka
- Suha nana
- Biber
- Sol
Priprema:
U šerpu staviti 1 kašiku ulja i dodati maslac da se istopi. Dodati luk i bijeli luk sitno rezan. Pržiti na ulju. Kada je luk ispržen dodati leću, bulgur i rižu. Sve izmješati par minuta na ulju a nakon toga dodati 1 litar vrele vode. Šerpu poklopiti i ostaviti 20 minuta da vrije. Za to vrijeme na tavi zagrijati 2 kašike ulja i dodati 1 kašiku brašna i dvije kašike paradajsosa. Miješati, dodati malo vrele vode. Da sos ne bude ni gust a ni rijedak. Dodati začine po želji i sklonut sa vatre. Probati čorbu, ako su sastojci skuhani dodati pripremljen sos i servirati.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar