Ezogelin čorba


Sastojci:
  • 1 čaša crvene leće
  • ½ čaše bulgura
  • ¼ čaše riže
  • 1 srednji luk
  • 2 kašike paradajsosa
  • 2 kašike maslaca
  • 3 kašike ulja
  • 2 češnja bijelog luka
  • Suha nana
  • Biber
  • Sol

Priprema:
 
U šerpu staviti 1 kašiku ulja i dodati maslac da se istopi. Dodati luk i bijeli luk sitno rezan. Pržiti na ulju. Kada je luk ispržen dodati leću, bulgur i rižu. Sve izmješati par minuta na ulju a nakon toga dodati 1 litar vrele vode. Šerpu poklopiti i ostaviti 20 minuta da vrije. Za to vrijeme na tavi zagrijati 2 kašike ulja i dodati 1 kašiku brašna i dvije kašike paradajsosa. Miješati, dodati malo vrele vode. Da sos ne bude ni gust a ni rijedak. Dodati začine po želji i sklonut sa vatre. Probati čorbu, ako su sastojci skuhani dodati pripremljen sos i servirati.


PRIJATNO!

Primjedbe