Sastojci:
- 4 kom jaja
- 1 čaša šećera
- 2 kašike mlijeka
- 1,5 kašika brašna
- 1/2 čaše kakaa
- 1 kašika ulja
- 2 čaše mlijeka
- 1 kesica šlag kreme
- 150 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Jaja i šećer dobro izmutiti, dodati 2 kašike mlijeka, ulje, brašno, prašak za pecivo, kakao i sve izmiksati. Kalup za pečenje premazati uljem i dodati pripremljenu smjesu.
Peći na 170 stepeni 15 minuta.
Kada je biskvit pečen napraviti male rupice čačkalicom i preliti sa 2 čaše mlijeka da biskvit bude mekši.
Izmutiti šlag i premazati kolaš a potom dodati istopljenu čokoladu (ohlađenu).
PRVO ISTOPITE ČOKOLADU DA BI SE OHLADILA I PO ŽELJI DODAJTE MLJEVENI LJEŠNJAK, BADEM ILI ORAHE.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar