Čokoladni kolač



Sastojci:
  • 4 kom jaja
  • 1 čaša šećera
  • 2 kašike mlijeka
  • 1,5 kašika brašna
  • 1/2 čaše kakaa
  • 1 kašika ulja
  • 2 čaše mlijeka 
  • 1 kesica šlag kreme 
  • 150 gr čokolade za kuhanje

Priprema:

Jaja i šećer dobro izmutiti, dodati 2 kašike mlijeka, ulje, brašno, prašak za pecivo, kakao i sve izmiksati. Kalup  za pečenje premazati uljem i dodati pripremljenu smjesu.
Peći na 170 stepeni 15 minuta. 
Kada je biskvit pečen napraviti male rupice čačkalicom i preliti sa 2 čaše mlijeka da biskvit bude mekši. 
Izmutiti šlag i premazati kolaš a potom dodati istopljenu čokoladu (ohlađenu). 

PRVO ISTOPITE ČOKOLADU DA BI SE OHLADILA I PO ŽELJI DODAJTE MLJEVENI LJEŠNJAK, BADEM ILI ORAHE. 

PRIJATNO!

Primjedbe