Sastojci:
- 4 kom jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 2 čaše mlijeka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika nišeste
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- margarin/maslac
Priprema:
U jednoj zdjeli izmutiti bjelanca, dodati šećer pa onda žumanca. Mutiti 2 minute pa dodati brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. U manju zdjelicu izvaditi malo smjese i u nju dodati 2 manje kašike brašna. A u drugu posudu dodati 2 kašike kakaa.
Uzeti papir za pečenje i iscrtati žirafine šare kao na slici.
Okrenuti papir na tepsiju i između oblika dodavati smjesu bez kakaa, a potom puniti oblike čokoladnom smjesom. Staviti u rernu na 190 stepeni 10 minuta.
Za to vrijeme pripremiti kremu.
U šerpu staviti mlijeko, brašno, nišestu i šećer. Sve miješati dok ne provrije. Kada provrije dodati vanilin šećer i malo margarina/maslaca.
Izvaditi biskvit iz rerne i premazati premazati kremom a zatim na jedan kraj staviti prepolovljenu bananu.
Umotati u rolnu i ostaviti da se hladi.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar