Turske pogačice



Sastojci:
  •  1 čaša mlijeka
  •  1 paketić kvasca
  •  2 kašikica šećera u prahu
  •  2 kašikica soli
  •  2 kom  jaja
  •  125 g margarina
  •  1 čaša ulja
  •  6 čaša brašna 
 Premaz i posip
  •  1 žumance
  •  50 g sezama

Priprema:
 
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Omekšajte margarin na sobnoj temperaturi. U mlakom mlijeku otopite kvasac i šećer u prahu. Potom dodajte sve ostale sastojke osim brašna i dobro ih sjedinite. Kao mjericu koristite standardnu 
čašu od 2 dl i šoljicu za kahvu od 0,75 dl. Dodajući malo po malo brašna, umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite da nadođe (oko pola sata).Kada je tijesto nadošlo, odvajajte komadiće veličine jajeta i oblikujte ih u loptice, a potom ih spljoštite. Redajte u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, prekrijte čistom krpom i ostavite da još malo nadođu. Pogačice premažite žumanjkom i pospite sa dosta sezama. Pecite samo dok blago požute (20-ak minuta).

PRIJATNO!




 

Primjedbe