Ruža punjena sirom







Tijesto:

  • 5 čaša brašna
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 paketić kvasca
  • ½ čaše ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašikica soli
  • 2 kom jaja



Punjenje:

  • 200 grama sira za pitu
  • Malo peršuna



Priprema:


Mlijeko, šećer i kvasac izmješati i ostaviti malo na toplom mjestu. U to dodati 1 jaje, ulje, sol i brašno. Sve izmješati da se dobije lijepo tijesto. Tijesto prekriti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Sir i peršun izmješati i malo posoliti.

Kada je tijesto nadošlo podijeliti na male loptice. Svaku lopticu razvaljati oklagijom i rezati sa strana a sredinu puniti sirom. Zatvoriti kao latice ruža. Poredati na tepsiju i premazati žumancem. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.




PRIJATNO!



Primjedbe