Sastojci:
Za biskvit:
- 4 kom jaja
- 1 čaša šećera
- 4 kašike ulja
- 100 grama špinata
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike nišeste
- 1 vanilin šećer
- 1 žumance
Dekoracija po želji: (kivi, čokolada, šlag...)
Priprema:
Opran špinat staviti u šerou bez vode, poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da se omekša. Izvaditi iz šerpe i izmiksati što sitnije.
Izmiksati jaja, šećer, ulje, vanilin šećer. Nakon 3 -4 minute miksanja dodati brašno i špinat. Kada je sve spremno staviti u tepsiju na papir za pečenje i smjesu lijepo rasporediti. Peći na 180 stepeni 15 minuta.
Kada je biskvit pečen urolati ga i ostaviti 30 minuta da se hladi a za to vrijeme pripremiti kremu.
Na
blagoj varti u šerpicu dodati mlijeko, šećer, nišestu, brašno, vanillin šećer i
žumance. Konstantno miješati dok mlijeko ne provrije i sklonut sa vatre.
Kada je krema gotova, odrolati biskvit i premazati kremom. Na jednu stranu poredati kivi i urolati.
Ostaviti da odstoji 2 sata a potom posuti šećerom u prahu i dekorisati po želji.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar