Sastojci:
v1/3 čaše basmati riže
vMaslinovo ulje
v1 glavica luka sitno
isjeckanog
v2 češnja bijelog
luka
v250 g faširanog mesa
v8 komada večeg paradajza
v1 kašikica cimeta
v2 kašikice mente
vBiber i sol
Priprema:
Skuhati rižu. U jednu tavu ugrijati malo masliovog ulja dodati luk i
bijeli luk i pržiti oko 2 minute dok postane mekano zatim dodati meso i miješati
1 minutu i ostaviti još 3-4 minute dok postane smeđe.
Ugrijati rernu na 200˚C. isjec površinu paradajza i ostaviti na
stranu. Pomocu kašike izvaditi unutrašnjost.
Unutrašnjost paradajza
odvojiti od tečnosti i staviti u zdjelu zatim dodati rižu, cimet, mentu i meso,
so i biber po zelji.
Puniti paradajz (paziti da se ne pretjeruje u punjenju jer će se
paradajz raspasti), vratiti površinu paradajza i poprskati maslinovim uljem poredati
u tepsiju. Kuhati oko 20 minuta i poslužiti.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar