Sastojci:
- 1 paket makarona
- 1/2 čaše bijelog sira ( sir za pitu)
- 1/2 čaše mozzarelle
- 3 čaše mlijeka
- 3 kašike brašna
- 1 kašika margarina
- malo ulja
- sol
- biber
Preliv:
- 1 čaša naribanog permezana
Postupak:
U prokuhalu vodu dodati sol, malo ulja i makarone. Kuhati makarone i kada su spremne ocjediti ih i ostaviti sa strane.
Pripremiti sos: U malu šerpu staviti ulje i margarin i istopiti ih. Dodati brašno i sve miješati 2-3 minute. Nakon toga dodati mlijeko i nastaviti miješati. Kada se boja mlijeka promjeni dodati biber i sol. Sve jos jednom dobro izmješati i sklonut sa vatre. U sos dodati sir i mozzarellu.
Ovaj sos izmješati sa makaronama i staviti u vatrostalnu zdjelu prednodno nauljenu.
Posuti narendanim permezanom i staviti da se peče u prednodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar