Za 6 osoba 30 minuta
Sastojci:
500 gr fileta
1 luk
2 čehna bijelog luka
1 kašika ulja
2 zelene paprike
1 crvena paprika
3 kašike paradajsosa
2 paradajza
1 čaša vrele vode
Prstohvat bibera
Sol
Priprema:
Filete narezati na kockice i staviti u malo dublju tavu ili šerpu. Malo
izmješati i pokolopiti. Fileti će se krčkati u vlastitoj tečnosti, provjeriti kada se tečnost
ispari dodati sitno nasjeckan luk i bijeli luk, ulje paprike nasjeckane na
komadiće. Sve dobro izmješati i poklopiti par minuta. Nakon toga dodati
paradajsos, paradajz narezan na kockice, čašu vrele vode, biber i sol. Izmješati
i pustiti da se kuha 10-15 minuta. Provjeriti da li su fileti spremni i nakon
toga sklonut sa vatre.
Poslužiti uz tjesteninu ili rižu.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar