Sastojci:
1 kom fileta
1 glavica luka
½ čaše celera
2 kašikice brašna
2-3 kašike maslaca
½ čaše rezanaca ( šehrija )
3 kašike jogurta
1-2 čehna bijelog luka
4-5 čaša vode
2 kašike soka od limuna
Postupak:
Kuhati prsa sa čitavim lukom i celerom sitno nasjeckanim
dok se meso smekša. Zatim odvojiti luk i celer. Meso isjeckati na sitne komadiće
i ostaviti supu (vodu sto se kuhalo u njoj) da se ohladi .
U šerpu istopiti maslavc i brašno na srednjoj temperaturi
dok brašno postane žuto, zatim dodati hladnu supu i čekat dok provrije. Dodati
rezanca, piletinu i bijeli luk kuhati oko 6-8 min dok se rezanca smekšaju. U
međuvremenu dobro izmutiti žumance jogurt i limunov sok. Staviti malo vode od
supe da se malo ugrije i dobro promiješat. Dekorisati listom peršuna ili svježe
nane.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar