Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- 2 paradajza
- ½ kg mljevenog mesa
- 1 luk
- 4 kašike paradajsosa
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera
- 1 kašikica paprike
- Ulje
Priprema:
Patlidžane
oguliti i staviti u slanu vodu 30 minuta. Za to vrijeme zagrijati malo ulja i
staviti meso da se prži uz povremeno miješanje. Nakon 5 minuta dodati sitno
nasjeckan luk i ostaviti da se kuha jos 10 minuta u vlastitij vodi. Podom
dodati jedan narendani paradajz, sve izmješati i ostaviti jos 5 minuta. Nakon
toga dodati 2 kašike paradajsosa, sol, biber i papriku. Ostavti još 5 minuta pa
sklonut sa vatre.
Patlidžane
ocjediti i pržiti na ulju sa jedne pa druge strane dok ne porumene.
U vatroslatnu
posudu poslagati patlidžan pa na svaki kolut staviti kašiku mesa. Kada su svi
kolutići popunjeni mesom onda poklopiti ostalim kolutićima a na njih staviti
paradajz takođe narezan na kolutiće. Po želji možete dtaviti i po jedan komadić
paprike.
U jednoj posudi
razmutiti dvije kašike paradajsosa sa vrelom vodom i posuti po musaki.
Staviti u
zagrijanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar