MUSAKA OD PATLİDŽANA





Sastojci:
  • 2 srednja patlidžana
  • 2 paradajza
  • ½ kg mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 4 kašike paradajsosa
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašikica bibera
  • 1 kašikica paprike
  • Ulje

Priprema:

Patlidžane oguliti i staviti u slanu vodu 30 minuta. Za to vrijeme zagrijati malo ulja i staviti meso da se prži uz povremeno miješanje. Nakon 5 minuta dodati sitno nasjeckan luk i ostaviti da se kuha jos 10 minuta u vlastitij vodi. Podom dodati jedan narendani paradajz, sve izmješati i ostaviti jos 5 minuta. Nakon toga dodati 2 kašike paradajsosa, sol, biber i papriku. Ostavti još 5 minuta pa sklonut sa vatre.
Patlidžane ocjediti i pržiti na ulju sa jedne pa druge strane dok ne porumene.
U vatroslatnu posudu poslagati patlidžan pa na svaki kolut staviti kašiku mesa. Kada su svi kolutići popunjeni mesom onda poklopiti ostalim kolutićima a na njih staviti paradajz takođe narezan na kolutiće. Po želji možete dtaviti i po jedan komadić paprike.
U jednoj posudi razmutiti dvije kašike paradajsosa sa vrelom vodom i posuti po musaki.
Staviti u zagrijanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.


PRIJATNO!

Primjedbe