Mliječni puding sa kadaifom







Sastojci:
    za kadaif:
  • 500 grama kadaifa
  • 5-6 kašika šećera
  • kašika maslaca
  • čaša oraha ili lješnjaka 

     za puding:
  •   100 grama putera 
  •   5-6 kašika pšeničnog griza 
  •   1 šolja šećera (ili po vlastitom ukusu) 
  •   1 vanilin šećer
  •   1 l mlijeka 
  •  šlag krema
  •   oko 30 grama kokosovog brašna
     Priprema:
   Staviti kadaif u zamrzivač i ostaviti 1-2 sata. Uzeti kadaif i izlomiti ga na sitne komadiće. U šerpu istopiti maslac dodati šećer i kadaif. Kuhati na lagnoj vatri dok kadaif postane ružičast, i ostaviti da se ohladi.

Na umjerenoj temperaturi otopiti puter,pa dodati griz. Miješati 1-2 minute. Zatim sipati mlijeko, miješajući svo vrijeme. Dodati i šećer i vanilin šećer, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne. Zatim dodati kokosovo brašno, kuhati još 3-4 minute. Kada se puding ohladi dodati šlag kremu, zatim staviti u mikser dok postane nježnjo.
U pravougaonoj tepsiji staviti pola kadaifa i puding zatim preostali kadaif izrezati na kockice i poslužiti.


Prijatno!

Primjedbe