Sastojci:
- 1 kg mljevenog mesa
- 1 čaša liuka sitno nasjeckanog
- 2 kašike maslaca
- 3 kašike paradajsosa
- 1/2 kašike cimeta
- 1/2 kašikice bibera
- 1/2 kašikice paprike
- 1 čaša mozzarelle
- 2 kom jaja
- 3 čaše prezle
- 1 kg krompira ( napraviti pire)
- 1 čaša suhog hljeba u mrvicama
- 1/3 čaše vrhnja za kuhanje
- 1 kašika maslaca
- biber po želji
- sol
Priprema:
( Postupak po slikama možete pogledati ispod teksta ).
Istopiti maslac i dodati luk i sol. Mješati dok se luk ne isprži pa dodati meso i čekati dok ne promjeni boju. Zatim dodati paradajsos i ostaviti da se kuha 2-3 minute. Dodati začine ( cimet, biber, papriku). Ostaviti da se ohladi i dodati mozzarellu.
U krompir pise dodati mrvice hljeba, vrhnje, sol, biber i oblikovati u tijesto. Ako se tijesto lijepi dodati malo brašna.
Od pirea praviti male kuglice i otvoriti ih. dodati meso (kao na slici) i zatvoriti kuglice.
Uvaljati u jaje pa u prezlu i pržiti na ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Poslužiti uz špagete.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar