Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 2 kom jaja
- 1 kašika soli
- 1 čaša vode
Punjenje:
- 250 grama mljevenog mesa
- 1 narendani luk
- Pola kašike bibera
- 1 kašika soli
Sos:
- 2 čehna bijelog luka
- Jogurt
- Crveni biber ili čili
- 1 kašika margarina
Priprema:
Dobro izmutiti
jaja i dodati kašiku soli. Potom dodati brašno i još jednom sve izmješati
rukama da dobijete lijepo tijesto. Tijesto prekriti prozirnom folijom i
ostaviti na toplom mjestu 10-15 minuta.
U međuvremenu
pripremiti punjenje. Meso, luk, so i biber izmješati.
Pobrašniti radnu
površinu i razvaljati tijesto ( tanko kao za pizzu) . Rezati po dužini i širini
u razmacima od 1,5 cm.
Svaku kockicu puniti sa malo mesa i zatvoriti sa strana.
Kada su sve
mantije spremne prokuhati vodu i posoliti po želji. Dodati mantije i pustiti da
se kuhaju 10-15 minuta. Kada su mantije skuhane pripremiti sos, a mantije
izvaditi iz vode.
U jogurt dodati
narendani bijeli luk i politi po mantijama a na jogurt dodati isporljeni
margarin sa crvenim biberom ili čilijem.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar