MANTIJE





Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 2 kom jaja
  • 1 kašika soli
  • 1 čaša vode


Punjenje:

  • 250 grama mljevenog mesa
  • 1 narendani luk
  • Pola kašike bibera
  • 1 kašika soli


Sos:

  • 2 čehna bijelog luka
  • Jogurt
  • Crveni biber ili čili
  • 1 kašika margarina


Priprema:

Dobro izmutiti jaja i dodati kašiku soli. Potom dodati brašno i još jednom sve izmješati rukama da dobijete lijepo tijesto. Tijesto prekriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mjestu 10-15 minuta.
U međuvremenu pripremiti punjenje. Meso, luk, so i biber izmješati.

Pobrašniti radnu površinu i razvaljati tijesto ( tanko kao za pizzu) . Rezati po dužini i širini u razmacima od 1,5 cm.

 Svaku kockicu puniti sa malo mesa i zatvoriti sa strana.


Kada su sve mantije spremne prokuhati vodu i posoliti po želji. Dodati mantije i pustiti da se kuhaju 10-15 minuta. Kada su mantije skuhane pripremiti sos, a mantije izvaditi iz vode.


U jogurt dodati narendani bijeli luk i politi po mantijama a na jogurt dodati isporljeni margarin sa crvenim biberom ili čilijem.


PRIJATNO!

Primjedbe