Sastojci:
o 3 čaše brašna
o 1 kašika germe
o 2 kašike ulja
o
Pola kašikice soli
o
3 čaše šećera
o
1 kašikica limunovog soka
o
Kora 1 limuna
o
Ulje za prženje
Priprema:
U jednu zdjelu
ugrijati pola čaše vode dodati kašikicu šećera i germu i otopiti zajedno.
U drugoj posudi
staviti brašno, sol, i ulje zatim dodati vodu sa germom. Miješati dok postane
malo gušče od gustine jogurta.
Tijesto ostaviti pokriveno
dok postane 2 puta veće.
Ugrijati 3 čaše šećera
sa 3 i po čaše vode i miješati dok se šećer istopi. Kada prokuha dodati limunov
sok i koru. Ostaviti da vrije još 5 minuta i skinuti sa vatre.
Ugrijati ulje i pomoču
kašike dodavati loptice velićine oraha. Pržiti dok postanu zlatne boje i odmah
stavljati u pripremljeni sirup.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar