Sastojci:
- 2 luka
- 400 gr mljevenog mesa
- 3 kašike paradajsosa
- malo peršuna
- 400 gr šampinjona
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera
- 2-3 krompira
Bešamel sos:
- 1 kašika margarina/maslaca
- 1,5 kašika brašna
- 2 čaše mlijeka
- sir trapista
Priprema:
Na malo ulja dodati luk sitno sjeckani i ostaviti da se prži. Dodati mljeveno meso, pržiti uz povremeno mješanje. Kada je meso gotovor dodati paradajsos, šampinjone. Sve izmješati pa dodati peršun, sol, biber i sklonut sa vatre.
Vatrostalnu posudu premazati uljem i poredati kuhani krompir izrezan na kolutiće. Preko krompira staviti meso, politi sa malo vrele vode i prekriti folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni i pripremiti sos.
Istopiti margarin/ maslac u šerpici. dodati brašno i miješati. Dodati mlijeko, malo soli, biber po želji. Još jednom izmješati i sklonut sa vatre.
Izvaditi krompir iz rerne i preliti bašamel sosom. Vratiti u rernu još 10-etak minuta ali ne prekrivati folijom. Nakon toga izavaditi iz rerne i dodati naribari sir. Ostaviti još malo da se sir istopi i to bi bilo to.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar