Sastojci:
- kvasac,
- šećer,
- mlaka voda,
- brašno,
- sol,
- maslinovo ulje
Poliv:
- maslac,
- luk,
- češnjak,
- 250g mljevenog mesa,
- paradajsos,
- svježa menta,
- peršun,
- sol,
- biber,
- limunov sok
Priprema:
Umijesite tijesto od kvasca, šećera, tople vode, brašna i soli. Ostavite ga da se sat vremena diže u nauljenoj posudi prekrivenoj vlažnom krpom. Izrežite ga na tri dijela, od svakog oblikujte lopticu i pustite da stoji još pola sata. Rastopite maslac, dodajte luk i pržite 5 min. Potom dodajte češnjak. Umiješajte sve ostale sastojke za poliv. Ako je smjesa presuha dolijte vode. Loptice tijesta razvaljajte, stavite na plohu za pečenje i namažite maslinovim uljem. Dodajte poliv i pecite 15 min. Tijesto mora ostati mekano da se može zamotati. Gotovo jelo prelijte limunovim sokom i poslužite.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar