Sastojci:
- 3 kom jaja
- 3 kašike vrele vode
- 1 vanilin šećer
- 1/2 čaše šećera u prahu
- 100 grama brašna
- 1/2 praška za pecivo
Krema:
- 3 čaše mlijeka
- 1,5 kašika brašna
- 1 kašika nišeste
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kg mandarina
- 100 ml soka od mandarin
- 1 kašika naribane kore limuna
- 2 kašike soka od limuna
Priprema:
Izmješati jaja i vodu, dodati šećer i vanilin šećer. Mutiti mikserom 2-3 minute. Dodati brašno i prašak za pecivo. U tepsiju staviti papir za pečenje i izliti smjesu. Staviti u predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni 10 minuta. Nakon 10 minuta izvaditi iz rerne. Posuti šećerom u prahu površinu na koju ćete staviti biskvit i ostaviti da se ohladi.
Priprema kreme:
Mlijeko, brašno, šećer i nišestu izmješati i staviti da vrije. Sve vrijeme mješati. Kada provrije dodati vanilin šećer, sok od mandarina, koru limuna, sok od limuna i mandarine. Sve izmješati sa pripremljenom kremom.
Hladan biskvit preperezati na pola. Jednu polovicu premazati kremom i preklopiti drugom polovicom. Ostaviti u frižideru 2 sata. Nakon toga isjeći na kockice i posuti šećerom u prahu.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar