Sastojci:
2 kom
jaja
Pola
čaše šećera
Pola čaše
ulja
1 čaša
prezle
1 čaša
oraha
1 čaša
kokosa
1
prašak za pecivo
Krema:
1
litar mlijeka
1 čaša
nišeste
Pola čaše
šećera
1
paketić šlag kreme
1
vannilin šećer
Sirup:
2 čaše
vode
1,5
čaša šećera
1 vanilin
šećer
Priprema:
Prvo
pripremiti sirup. U šerpu staviti šećer i vodu i ostaviti da vrije 15 minuta.
Dodati vanilin šećer, promješati i ostaviti da se hladi.
Pripremiti
biskvit: Jaja i šećer izmutiti mikserom, dodati ulje, prezlu, prašak za pecivo
i kokos. Sve dobro izmiksati i dodati orahe sitno nasjeckane. Izmješati
kašikom. Kalup podmazati uljem i istresti smjesu. Peći na 160 stepeni oko 25
minura.
Kada
je biskvit pečen preliti hladnim sirupom i pripremiti kremu.
U
šerpu staviti mlijeko, nišestu, šećer i vanilin šeće. Miješati sve kod ne počne
da vrije pa sklonut sa vatre. Dodati šlag kremu i izmiksati 2-3 minute.
Premazati biskvit i posuti kokosom. Po želji možete dekorisati bademom,
orahom...
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar