Sastojci:
- 400 grama mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 paradajz
- malo peršuna
- 1 jaje
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera
- pola kašikice paprike
- pola čaše ulja
Za tijesto:
- 4 čaše pšeničnog brašna
- 1 kašikica soli
- 2 čaše vode
Priprema:
U brašno dodati sol i polahko dodavati vodu. Oblikovati tijesto, prekrit ga i ostaviti 30 minuta da nadode.
Dok tijesto nadolazi pripremiti punjenje. Izrendati luk i paradajz, sitno isjeći peršun. Dodati jaje, sol, biber i papriku. Zatim dodati meso i sve izmješati. Punjenje će biti gusto tako da treba dodati čašu vrele vode.
Kada je tijesto nadošlo izvaditi ga na pobrašnjenu površinu i prerezati na male loptice ( otprilike od ovog tijesta može izaći 12 loptica). svaku lopticu stanjiti oklagijom. Kada ste stanjili na pola "kruga" staviti punjenje i zatvorite drugom polovicom. Krajeve dobro pritisnite da se ne bi otvorili.
Na kraju ih premažite sa malo ulja i pržite u tavu. Prvo premažite jednu stranu, kada se izprži premažite drugu stranu i nju pržite.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar