Hljeb sa mesom


Sastojci:
  • 400 grama mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 paradajz
  • malo peršuna
  • 1 jaje
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašikica bibera
  • pola kašikice paprike
  • pola čaše ulja

Za tijesto:
  • 4 čaše pšeničnog brašna
  • 1 kašikica soli
  • 2 čaše vode

Priprema:

U brašno dodati sol i polahko dodavati vodu. Oblikovati tijesto, prekrit ga i ostaviti 30 minuta da nadode.
Dok tijesto nadolazi pripremiti punjenje. Izrendati luk i paradajz, sitno isjeći peršun. Dodati jaje, sol, biber i papriku. Zatim dodati meso i sve izmješati. Punjenje će biti gusto tako da treba dodati čašu vrele vode. 

Kada je tijesto nadošlo izvaditi ga na pobrašnjenu površinu i prerezati na male loptice ( otprilike od ovog tijesta može izaći 12 loptica). svaku lopticu stanjiti oklagijom. Kada ste stanjili na pola "kruga" staviti punjenje i zatvorite drugom polovicom. Krajeve dobro pritisnite da se ne bi otvorili.

Na kraju ih premažite sa malo ulja i pržite u tavu. Prvo premažite jednu stranu, kada se izprži premažite drugu stranu i nju pržite.


PRIJATNO!

Primjedbe