Sastojci:
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 1 čaša sitno narezanog peršuna
- 2 kašike sitnog bulgura
- 1 kašika brašna
- pola kašikice bibera
- 1 kašikica soli
- 1 žumance
- pola cjeđenog limuna
- 2 srednja krompira ( izrezana na kockice )
- 1 mrkva
- 2 luka ( sitno izrezana )
- 4 kašike ulja
- pola kašikice bibera
- 1 kašikica soli
U posudu sa mljevenim mesom dodati luk, peršun, bulgur, sol i biber. Sve dobro izmješati i oblikovati u male kuglice. Površinu na koju ćete slagati kuglice pobrašnite, složite i ponovo pobrašnite. Sve ćufte izmješajte sa brašnom i ostavite ih da odstoje.
U šerpi zagrijati ulje i dodati luk. Kada je luk ispržen dodati mrkvu, sol i biber i preliti sa 1 litar vode. Kada voda počne da vrije dodati krompir i polahko dodavati ćufte.
Poklopiti šerpu i ostaviti ka kuha 30 minuta. Kada je prošlo 30 minuta ismutiti jedno žumance i dodati limunov sok, istresti u ćufte i izmješati. Ostaviti jos 2-3 minute i sklonut sa vatre.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar