Sastojci:
½ kg mljevenog mesa
5-6 srednjih krompira
Peršuna po želji
1-2 paradajza
5-6 fafarona
2 čehna bijelog luka
3-4 šnite suhog hljeba ili prezla 1,5 čaša
2 kašike paradajsosa
1 kašika soli
1 kašikica bibera
1 luk
Postupak:
Na
mljeveno meso dodati narendan luk, peršun ( što sitnije narezan ), prezla,
bijeli luk narendan, sol i biber. Sve dobro izmješati da se sastojci sjedine.
Praviti ćufte
ı malo ıh spljeskatı rukama da budu tanje. Kada su sve ćufte gotove
oguliti i izrezati krompir na tanke kolutiće i slagati naizmjenično ( krompir-
ćufte- krompir...) Najbolje slagati u vatrostalnu posudu.
Ostaviti
prostor između redova i dodati paradajz i fafarone. Razmutiti paradajsos sa
čašom mlake vode, dodati biber i sol po želji i politi po ćuftama i krompiru.
Peći
na zagrijanoj pećnici na 200 stepeni, 30- 35 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar