Ćufte i krompir iz rerne






Sastojci:



½ kg mljevenog mesa

5-6 srednjih krompira
 
Peršuna po želji

1-2 paradajza

5-6 fafarona

2 čehna bijelog luka

3-4 šnite suhog hljeba ili prezla 1,5 čaša

2 kašike paradajsosa

1 kašika soli

1 kašikica bibera
 
1 luk
 

Postupak:

Na mljeveno meso dodati narendan luk, peršun ( što sitnije narezan ), prezla, bijeli luk narendan, sol i biber. Sve dobro izmješati da se sastojci sjedine. Praviti ćufte ı malo ıh spljeskatı rukama da budu tanje. Kada su sve ćufte gotove oguliti i izrezati krompir na tanke kolutiće i slagati naizmjenično ( krompir- ćufte- krompir...) Najbolje slagati u vatrostalnu posudu.
Ostaviti prostor između redova i dodati paradajz i fafarone. Razmutiti paradajsos sa čašom mlake vode, dodati biber i sol po želji i politi po ćuftama i krompiru.
Peći na zagrijanoj pećnici na 200 stepeni, 30- 35 minuta.


PRIJATNO!












Primjedbe