Za 10-12 osoba 40 minuta
Sastojci za biskvit:
· 4 kom jaja
·
1 čaša šećera
·
1 paketić vanilija šećera
·
1 čaša mlake vode
· 1,5 čaša brašna
Krema:
· 2 čaše mlijeka
·
2 žumanca
·
3 kašike brašna
·
1 kašika nišeste
·
1 vanilin šećer
·
Banane
· Malo rendane čokolade
Preliv:
· 200 grama čokolade
· 250 grama vrhnja za
kuhanje
Priprema:
Odvojiti žumance i bjelance. Izmutiti bjelance
u čvrsti snijeg i
dodati šećer, vanilin šećer. Sve dobro umutiti pa dodati žumance i
brašno. Kada se smjesa sjedini u tepsiju staviti papir za pečenje i izliti smjesu. Ravnomjerno rasporediti i
staviti da se peče na 200 stepeni 15
minuta. Dok se biskvit peče pripremiti kremu.
U šerpicu staviti mlijeko, brašno, nišestu,
vanilin šećer i žumanca i sve
dobro mješati dok mlijeko ne počne da vrije te
klonuti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Pečen biskvit urolati i ostaviti da se hladi. Kada se ohladi
premazati kremom i na jedan kraj staviti banane i narendanu čokoladu. Ponovno urolati i premazati čokoladnim sosom.
Sos možete pripremiti tako što ćete u 250 gr vrhnja dodati 200 gr čokolade. Miješati dok ne provrije i kada se
ohladi premazati tortu.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar