Sastojci:
- 300 gr mljevenog mesa
- 2 srednja luka
- 3 kašike paradajsosa
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera
- 1 kašikica paprike
- 1 čaša mljevenih oraha
- 2 čaše sitnog bulgura
- 200 grama mljevenog mesa
- 1/2 čaše griza
- 1/2 čaše brašna
- 1 narendan luk
- 2 kom jaja
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera
- 1 kašika paradajsosa
Priprema:
Mljeveno meso pržiti u šerpici pa dodati 2 sitno rezana luka. Kada je meso skoro gotovo dodati paradajsos, biber, sol, papriku i miješati 2-3 minute. Nakon toga dodati orah i sklonut sa vatre.
Bulgur preliti sa čašom prokuhale vode i ostaviti da odstoji malo. Kada je bulgur nanubrio dodati mljeveno meso, narenda luk i izmješati pa dodati 1 kašiku paradajsosa, biber, sol i opet izmješati. Potom dodati brašno, griz i žumance. Jos jednom sve dobro izmješati da se smejsa sjedini.
Praviti male loptice i palcem otvoriti na sredini i rastanjiti. Puniti pripremljenom smjesom i vrh lijepo zatvoriti.
Pržiti na dubokom ulju dok ne porumene ili kuhati u vodi 20 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar