ıçlı Köfte


Sastojci:
  • 300 gr mljevenog mesa
  • 2 srednja luka
  • 3 kašike paradajsosa
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašikica bibera
  • 1 kašikica paprike
  • 1 čaša mljevenih oraha
Za tijesto:
  • 2 čaše sitnog bulgura
  • 200 grama mljevenog mesa
  • 1/2 čaše griza
  • 1/2 čaše brašna
  • 1 narendan luk
  • 2 kom jaja
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašikica bibera
  • 1 kašika paradajsosa

Priprema:

Mljeveno meso pržiti u šerpici pa dodati 2 sitno rezana luka. Kada je meso skoro gotovo dodati paradajsos, biber, sol, papriku i miješati 2-3 minute. Nakon toga dodati orah i sklonut sa vatre.

Bulgur preliti sa čašom prokuhale vode  i ostaviti da odstoji malo. Kada je bulgur nanubrio dodati mljeveno meso, narenda luk i izmješati pa dodati 1 kašiku paradajsosa, biber, sol i opet izmješati. Potom dodati brašno, griz i žumance. Jos jednom sve dobro izmješati da se smejsa sjedini.

Praviti male loptice i palcem otvoriti na sredini i rastanjiti. Puniti pripremljenom smjesom i vrh lijepo zatvoriti. 
Pržiti na dubokom ulju dok ne porumene ili kuhati u vodi 20 minuta.


PRIJATNO!

Primjedbe