Sastojci:
·
2-3 kašike jogurta
·
2 kom jaja
·
8 hrenovki
·
125 gr sudžuke
·
½ čaše ulja
·
1 kg brašna
·
1 kašikica soli
·
½
čaše vode
Postupak:
1 jaje i jogurt izmješati. Dodati pola ulja
i vodu. Sve izmješati i ostaviti da odstoji. Posoliti brašno i mješati sa vodom
da dobijete lijepo tijesto. Hrenovke i sudžuku izrezati na kolutiće.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini
i izrezati na male loptice. Svaku lopticu razvaljati oklagijom da dobijete
tanku jufku. Jufku premazati predhodno pripremljenim jajetom i jogurtom. Jedan
kraj presaviti preko drugog ali ne potpuno ( 1/3 ). Poredati hrenovke pa
preliti jajetom i jogurtom. Umotati do kraja kao pitice-
Tepsiju podmazati ostatkom ulja i
naizmjenično slagati pitice sa hrenovkama pa sa sudžukom.
Jedno jaje izmješati sa malo jogurta i
politi pitice. Peći na 200 stepeni 45 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar