Sastojci:
1
paket dvopeka
1,5
čaša šećera
1,5
čaša vode
Sos
od višnje:
1/2kg
višnje
1
kašika nišeste
Krema:
3
kašike brašna
1/2litra
mlijeka
1
kašika margarina
1
paketić vanilija šećera
3
kašike šećera
1
kašika nišeste
Postupak:
Dvopek
poredati u široku tepsiju jedan do drugog. Šećer istopiti na blagoj vatri i
dodati 1,5 čašu vode. Šećerom potopiti dvopek i početi sa pripremom kreme.
U
pola litra mlijeka dodati brašno, vanilin šećer, šećer i nišestu. Staviti na
vatru i miješati dok mlijeko ne počne da vrije. Dodati kašiku margarina i
nastaviti miješati dok se margarin ne istopi te sklonut sa vatre. Kremom
premazati dvopek i pripremiti sos od višnje.
Višnje
staviti da se kuhaju i dodati pola čaše vode. U zdjelicu staviti kašiku nišeste
i pola čaše vode te dobro izmješati.
Pustiti
da višnje vriju 5 minuta i dodati nišestu. Nakon toga sklonut sa vatre i
premazat preko kreme koju ste predhodno nanijeli na dvopek.
Ostaviti
da se hladi 40 minuta!
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar