Za 12-14 osoba
Potrebno:
- listovi grožđa
- 1 kg luka
- 1 kg riže
- 2 čaše maslinovog ulja
- 2 kašike šećera
- 1 lašika soli
- 1 kašika cimeta
- 2 kašikice nane
- malo peršuna
Poliv:
- voda
- 1 kašikica maslinovog ulja
- 1 limun
Priprema:
Propržiti luk na maslinovom ulju, potom dodati opranu rižu sa začinima. Dodati 2 čaše tople vode i kuhati dok riža ne upije vodu. Kada je riža skuhana skloniti sa vatre i dodati sitno nasjeckan peršun.
Sve dobro izmješati i umotavati u sarmice. Kada su sve sarmice spremne nasuti vise od pola šerpe vode i dodati maslinovo ulje. U to ubacivati sarme i na vrh staviti kolutove limuna.
Vrijeme kuhanja je 45 minuta.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar