Potrebno za dvije osobe:
- 4 Patlidžana
- 200 gr Faširano Meso ili Fileti
- 3-4 Kašike Ulja
- 1 Luk
- Po želji 2-3 Fafarone
- 1 Paradajz
- 1-2 Čehno bijelog Luka
- 2 Kašike Paradajsos
- Prstohvat Soli
- Bibera Po želji
- Peršun
- 1 Paprika
- 1 Kašika crvene paprike po želji
Umak:
- 1 Kašika paradajsosa
- 1/2 čaše vode
Priprema:
Opratı patlidžane i oguliti vrhove. Napraviti rez po dužini patlidžan.
Zatim zagrijati tavu sa uljem i pržiti patlidžan oko 5 minuta. Ispržen patlidžan otvoriti kašikom po rezu koji smo prije prženja napravili da se unutrašnje "meso" patlidžana stisne.
U tavu dodati mljeveno ili faširano meso da se prži. Sitno narezati luk, papriku i peršun dodati proprženom mesu i dodati paradajsos.
Pustiti da se krčka još 5 minuta .
Pustiti da se krčka još 5 minuta .
Kada je patlidžan pečen u prokuhaloj vodi razmutiti paradajsos i politi po patlidžanu.
Kao dekoraciju možete staviti ljute fafarone, paradajz ili peršun.
PRIJATNO!!
Primjedbe
Objavi komentar