Jednostavni čipsi krompir




Za 6-8 osoba     40 minuta


Potrebno:


  • 4-5 krompira ( srednje veličine)
  • 2 luka
  • 3 kašike paradajsosa
  • prstohvat majčine dušice
  • prstohvat nane
  • biber po želji
  • so

Poliv:

  • 1 čaša mlijeka
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • trapista sir
  • sjeme ćurekuta
Priprema:

Krompir i luk narezati na male kockice. Skuhati krompir a luk propržiti sa začinima. Dodati paradajsos i malo tople vode-

Kada je krompir skuhan poredati u tepsiju i politi sa ukom i paradajsosom. Potom pripremiti poliv.
Izmješati brašno, mlijeko i jaje i politi po krompiru. Po vrhu posuti ćurekutom i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Malo prije nego što izvadite iz rerne staviti sir trapistu da se otopi. 
Poslužiti dok je još toplo.


PRIJATNO!



SOURCE:nefisyemektarifleri.com







Primjedbe