Za 6-8 osoba 40 minuta
Potrebno:
- 4-5 krompira ( srednje veličine)
- 2 luka
- 3 kašike paradajsosa
- prstohvat majčine dušice
- prstohvat nane
- biber po želji
- so
Poliv:
- 1 čaša mlijeka
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- trapista sir
- sjeme ćurekuta
Priprema:
Krompir i luk narezati na male kockice. Skuhati krompir a luk propržiti sa začinima. Dodati paradajsos i malo tople vode-
Kada je krompir skuhan poredati u tepsiju i politi sa ukom i paradajsosom. Potom pripremiti poliv.
Izmješati brašno, mlijeko i jaje i politi po krompiru. Po vrhu posuti ćurekutom i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Malo prije nego što izvadite iz rerne staviti sir trapistu da se otopi.
Poslužiti dok je još toplo.
PRIJATNO!
SOURCE:nefisyemektarifleri.com
Primjedbe
Objavi komentar