Za 4 osobe 15 minuta
Potrebno:
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 češnja bijelog luka
- 3 paradajza
- 1 kašika ulja
- 4 jaja
- 1 kašikica bibera
- 1 kašikica soli
Priprema:
Staviti ulje na zagrijanu tavu, dodati sitno nasjeckani bijeli luk, crveni luk, crvenu i zelenu papriku i biber. Pustiti da se krčka 5 minuta.
Isjeckati paradajz na sitne komadiće i izmješati sa sastojcima u tavi. Takođe pustiti da se krčka dodatnih 5 minuta da bi paradajz postao mekan.
U jednu posudicu pripremiti jaja, so i biber i dodati u predhodno pripremljenu smjesu. Sve dobro izmješati i pričekati 5 minuta da se jaja dobro ukuhaju sa ostalim sastojcima.
Nakon toga skloniti sa vatre i poslužiti dok je još vruće.
PRIJATNO!
photo sourc:turksekok.nl
Primjedbe
Objavi komentar