Sastojci:
2 pileća bataka
2 srednja patlidžana
5 zelenih paprika
2 luka
5 paradajz
2 krompira
1 čen bijelog luka
1 prstohvat soli
1 prstohvat mente
malo crnog bibera
Priprema:
Prvo piletinu
odvojiti od kostiju, isjeći na veće kocke i staviti u marinadu-Šalicu mlijeka
pomiješana s kašikom maslinovog ulja i
ostaviti 3 sata .Stavite sve povrće,
osim krompira u pećnici da se ispeče.Kad je gotovo sve oguliti i isjeći
na veće kockice.Nauljiti
tepsiju-zemljanu zdjelu i redjati sastojke.Prvo – red kockica krompira,
zatim patlidžana, pa paprike, pa luk, zatim piletina a sa paradajzom
zavrsiti.Zatim dodati češnjak i začine pa kuhati na tihoj vatri. Prije nego sto se
skloni sa vatre u djuveč dodati peršun.
Ako mislite da je potrebno doliti vodu
onda obavezno mora biti topla.
Preporučuje se da se služi uz “lavaş ekmek”tanki hljeb ,
jogurt…
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar